Szabados Edit vagyok, Békésen születtem 1986. február 6-án.

Elsősorban személyi edző vagyok és HOT IRON csoportos óraadó (2019. óta) emellett versenyző, valamint képi diagnosztikai és intervenciós asszisztensként is dolgoztam.

A vírusidőszak elején online élő edzéseken lehetett velem részt venni. Jelenleg online (videóhívás) személyi edzés is igénybe vehető korlátozott számban. Idén tavasszal (2020. 04.) kiegészítettem a táplálkozástudományi ismereteimet kihasználva az önkéntes karanténban töltött időszakot, így a táplálkozási tanácsadói végzettség mellé egy sporttáplálkozás és táplálékkiegészítés végzettséget is szereztem.

Általános iskolás koromban atletizáltam versenyszerűen, magas és vékony voltam, a futásban bizonyultam a legjobbnak. Középiskola ideje alatt ezt felváltották a csoportos órák. Középiskola után Szegeden tanultam az egészségügyi főiskolán. Az iskola elvégzése után a gyulai Pándy Kálmán Kórház Nukleáris Medicina osztályán kezdtem el dolgozni, ez volt 2008-ban. Munka mellett sportoltam, súlyzós csoportos edzésekre jártam és a párom segítségével edzőterembe is. Gyorsan fejlődtem, izmosodtam, mert elkezdtem odafigyelni az étkezésemre.  Közben elkezdtem a munkám mellett személyi edzéseket is vállalni egy helyi edzőteremben. Mivel egyre több vendég kért, hogy segítsek nekik testük formálásában és életmódjuk átalakításában, szerettem is volna nekik segíteni, de tudtam, hogy a meglévő tudásomat bővítenem kell, így elvégeztem Debrecenben egy OKJ-s személyi edző tanfolyamot.

2015. májusában meghoztam a döntést és főállásban kezdtem el személyi edzőként dolgozni, hétfőtől vasárnapig. Akkor az egy komoly változás volt, de most már tudom, hogy jól döntöttem, mivel megtaláltam a hivatásomat, amit teljes szívvel végzek azóta is. Emiatt szeretném kibővíteni a tevékenységemet egy honlappal, online alakformálással, ami segítségével minél több embert szeretnék elérni.

Versenyzői pályafutásomat 2012 őszén kezdtem meg és azóta is minden évben felkészültem egy szezonra. A sportra és a táplálkozásra való odafigyelés mindennapi szerepet tölt be az életemben. Korábbi versenyéveim kapcsán jöttem rá, hogy a táplálkozás az alapja mindennek. Ha az nincs rendben, nem érhetjük el a kívánt testalkatot. Ez nem csak a versenyzésre kivetítve igaz, hanem a mindennapi életben is így van ez. Ahogy az élet minden területén, ha sikereket akarunk elérni, úgy a testünk formálásába is energiát kell befektetnünk.

Sok múlik azon kitől tanul az ember. Szerencsésnek mondhatom magam, hisz három olyan nagy tudású embertől tanulhattam, Palatinus Tünde, Kathi Béla és Kökény Béla, akik mind több éves tapasztalattal és világbajnoki vagy profi státusszal rendelkező versenyzők is voltak egyben.

Tapasztalataimmal szeretnék segítségedre lenni! Az egészségügyi végzettségemmel, az edzői képzésemen valamint a 2018. októberében elvégzett IRON SYSTEM INSTRUCTOR-i (HOT IRON) képzésen, a versenyfelkészülések alatt az edzőimtől és a több mint 6 éve végzett súlyzós és csoportos edzésekből tanultakkal állok a rendelkezésedre. A legfontosabbnak tartom a gyakorlatok szabályos kivitelezésének elsajátítását, az általam tartott edzéseken is nagy jelentőséget tulajdonítok ennek. Mindenkinek más az igénye, egészségügyi állapota, legyen az nő, férfi, fiatal, idősebb…mindig igyekszem személyre szabottan, a célnak megfelelően összeválogatni a gyakorlatokat, online edzéstervezésnél, követésnél is. Mivel a gyakorlatok helyes végrehajtása elsődleges szempont nálam, így ingyenes edzésvideók állnak a rendelkezésedre, amit a You Tube csatornámon érhetsz el vagy külön Neked készítve küldök el a számodra.

Az étkezés nem kevésbé fontos, mint az edzés, sőt! Megfelelő étkezés nélkül nem fogod tudni elérni a kívánt formát, vagy csak ideig, óráig fogod tudni megtartani. A megfelelő táplálkozás mindennek az alapja. Ezzel kapcsolatban az elsődleges szempont, hogy megtaláljuk azt a középutat, ami egy tartható, élvezetes, változatos, de eredményes diétát jelent a számodra.

Én segítek a ,,hogyan”-ban, de a változást Te éred el. A Te munkád eredménye fog visszaköszönni, ha a tükörbe nézel. Bízom benne, hogy együtt dolgozhatunk a céljaid eléréséért.

 

Versenyzői pályafutásomról részletes leírást a Bemutatkozás->Átalakulásom menüpont alatt találsz.

Eredményeimről pedig bővebb információkat a Bemutatkozás->Eredményeim menüpont alatt olvashatsz.