Átalakulásom, versenyzői pályafutásom

Általános iskolás koromban már szerepet játszott a testmozgás az életemben. Atletizáltam versenyszerűen, magas és vékony voltam, a futásban bizonyultam a legjobbnak. Középiskola ideje alatt ezt felváltották a csoportos órák, amik az aerobik különféle erősítő óratípusai voltak. Középiskola után Szegeden tanultam az egészségügyi főiskolán. Akkoriban a csoportos órák mellet már női edzőterembe is jártam. Ott a segítségemre voltak a teremedzők illetve a párom összeállított nekem egy alap, átmozgató, de inkább alsótest centrikus edzéstervet. Amikor már elkezdtem dolgozni az egészségügyben Gyulán egy kórházban, a mellett is sportoltam, súlyzós csoportos edzésekre jártam – hot iron-ra és kettlebellre – valamint a párom segítségével edzőterembe is. Gyorsan fejlődtem, izmosodtam, mert az edzések mellett egyre több figyelmet fordítottam az étkezésemre. Segítségemre az internet volt és a párom tapasztalatai, amik működtek is. Egy fotózás alkalmával a fotós megjegyezte, amit már előtte sokan mások is, hogy érdemes lenne magam próbára tenni egy fitness versenyen. Utánna olvastam, kedvet kaptam és kíváncsi lettem valóban sikerülhetne -e egy felkészülés egy ilyen versenyre.

Versenyzői pályafutásomat 2012 őszén kezdtem meg és azóta is minden évben felkészültem egy szezonra. A kezdetekkor felkerestünk egy női versenyfelkészítő edzőt Budapesten, Palatinus Tündét, aki felkészített egy versenyre 2012 őszén, távfelkészítésben. Dobogós helyezést értem el. Következő évben edzőt váltottam, az akkor Debrecenben tevékenykedő Kathi Bélával kezdtem el a közös munkát.

Közben jött egy újabb verseny szezon, amire ismét egy másik edző készített fel szintén távedzésben, és jelenleg is az ő irányítása alatt készülök a versenyeimre, ő Kökény Béla, Budapesten tevékenykedik, aki rengeteg remek versenyző felkészítését végzi a mai napig a párja, Váradi Judit segítségével. Az ő irányításuk alatt válhatott belőlem Európa Bajnok sportmodell versenyző 2016-ban.

Ami motivált részben és azóta is motivál, az az, hogy egyre jobb formát akartam elérni versenyről versenyre, évről évre. Kezdetben fitness modell kategóriában indultam, mivel az akkori izomtömegem, definícióm azt tette lehetővé, de ami igazán tetszett már akkor is, az a sportmodell versenyzők formája. Így ez lett a célom! A sportmodell kategória. Tudtam jól, hogy évek kemény munkája szükségeltetik, hogy azt az izomtömeget, arányt és definíciót elérjem.

Egy év kihagyásra volt is szükség, mire megteremtettem a sportmodell fizikumom alapjait. 2015-os szezonom volt a legeredményesebb a korábbi évekhez viszonyítva és kategóriát is váltottam, az áhított sport modell lett a kategóriám. Kölnben volt az első nemzetközi versenyem abban a szezonban, a Miss FIBO Power Beauty, ahol 3. lettem. Ezt követően a Bodysport Kupán Budapesten első helyezett lettem, majd Székesfehérváron Magyar Bajnok lettem a kategóriámban a WBPF szövetség EB kvalifikációs versenyén, de az EB-re sajnos nem tudtam kiutazni Hollandiába.

2016-os tavaszi szezon még sikeresebben alakult, mint az ezt megelőzőek. Akkor töltöttem a 30. életévem és a versenyeken volt egy kategória, ami a 30 év felettiek kategóriája, sport modell kategória. Szegeden bajnok lettem a magassági kategóriámban, majd Nyíregyházán Magyar Bajnok lettem ismét és kvalifikáltam az Európa Bajnokságra. Budapesten került megrendezésre a WBPF szövetség EB-je, lévén helyben rendezték így részt tudtam venni és a kategóriámban Európa Bajnok lettem.

2017. szeptember végén egy újabb versenyre készültem fel, ami Bécsben volt, ez a II. Vienna Pro verseny, ahol a sportmodell kategóriát megnyertem. Ez egy pénzdíjas verseny volt, az első 3 helyezettet díjazták, valamint meg volt határozva, hogy milyen versenyzői múlttal indulhatott egy adott versenyző, tehát limitálva volt az indulók száma korábbi eredményekhez kötve. Ezt követően októberben, Budapesten a Hegyvidéki Fittparádén szintén sportmodell kategóriában 2. helyezést értem el.

A jövőbeni versenyzést illetően még nem döntöttem el, hogy indulok-e versenyen. Jelen pillanatban szeretnék az ügyfeleimre koncentrálni, hogy minél nagyobb segítségükre legyek az általuk kívánt cél elérésében. Azonban ennyi verseny szezonnal, kemény munkával és csodálatos élménnyel a hátam mögött mindig bennem marad az az érzés, hogy „csak még egy szezont”… úgyhogy ki tudja mit hoz a jövő.

A versenyekkel nem csak magamnak akarok bizonyítani hanem a vendégeimnek is, hogy nincs lehetetlen cél, csak tehetetlen ember.